Az önmenedzsment szintjei

Az önmenedzsment szintjei

Önmenedzsment, fejlesztés, tréning

Sokan nem tudják, hogy a hatékony önmenedzsmentet több szinten kell megjeleníteni. Én ezt, most 5 szinten fogom leírni. A szinteket nem lehet mereven elválasztani, mert mindegyik hat egymásra(cirkuláris okság), de az elemezés szempontjából még is hasznos.

Fizikai szint: hogyan öltözködünk, milyen a cégünk arculata, milyen képeket rakunk fel magunkról a közösségi médiába stb. Azt gondolom ezt a legkönnyebb megvalósítani.

Szociális szint: mások mit gondolnak rólunk, mennyire ismernek minket. Mennyire tudunk új kapcsolatokat kiépíteni... Gyakran ez a lenyomata a networkingünk eredményének illetve, hogy a szakmában mennyire vagyunk "híresek". Ha szociális szinten igazán jó az önmenedzsmentünk, nem kell sok energiát fordítani új ügyfelek felkutatására, mert a kliensek ajánlani fognak minket.

Kognitív vagy mentális szint: Itt arról van szó, hogy tudatosan építem-e magam és az "én márkámat". Hogyan gondolkodok magamról és ,hogyan kommunikálok magamról.

Érzelmi szint: milyen szintű az önismeretünk. Mennyire vagyunk magabiztosak. Mennyire vagyunk kitartóak. Mennyire kezeljük jól a kudarcokat.

Etikai/Érték szint: itt az értékekről beszélünk, mennyire hasznos az amit csinálunk a társadalomnak, van-e küldetés tudatunk, missziónk?

Ha elemzed, melyik szinten miben kell fejlődnöd akkor már is meg van a diagnózis. Ezután jöhet a tervezés vagyok a célok meghatározása. Majd a gyakorlás,gyakorlás, gyakorlás és ha ügyesek vagyunk akkor a SIKER. 

 

Hírlevél feliratkozás