Cégeknek

Missziónk:

 

Központunk azzal a céllal tart tréningeket cégeknek, mert hiszünk az értékalapú szervezetek hatékonyságában és a folyamatos fejlődésben. Ezért képzéseinken különös figyelmet fordítunk a tiszta kommunikációra, a visszajelzésekre és a csoport bölcsességére.

Mitől többek a tréningjeink egy közös kirándulásnál vagy egy céges partinál?

 

A képzés során átélt élmények és tanultak tudatosítására is nagy hangsúlyt fektetünk. Így a tanultakat a résztvevők beépítik és ezáltal javul a munkahelyen belüli kommunikáció,  valamint a közös feladatvégzés is hatékonyabbá válik. Ezenkívül a csoporttagok egymásra is reflektálnak, ezzel tükröt tartva egymásnak elősegítik a jobb önismeretet.

 

Módszereink:

 

Tréningjeink alapvetően a csoportdinamikai-szemléletűek. Ez az jelenti, hogy a csoportban megjelenő folyamatokat kísérve hozzuk tanulási helyzetbe a résztvevőket.

További nagyon fontos elem az ,,ITT és MOST módszere”, ami azt jelenti, hogy bár készülünk egy komplett tematikával, azonban a csoportfolyamat közben felmerülő új helyzeteket is folyamatosan figyelembe vesszük és így a képzést a résztvevők alakítják a mi irányításunk segítségével.

 

Módszertanunk eklektikusnak mondható, több módszert is alkalmazunk – csoportdinamika, pszichodráma, tranzakcióanalízis, coaching stb. -, hogy a résztvevők igényeit és fejlődésüket legjobban szolgáló eszközöket rendeljük a kitűzött célhoz.

Választható témák:

 

Csapatépítés:

A csapatépítő tréning célja, hogy a szervezet munkatársai hatékonyabban működjenek együtt, fejlődjenek a csoportos problémamegoldási stratégiák. Továbbá fejleszti a csoportkohéziót, és a kollégák közötti kommunikációt.A csapatépítő tréning során játékos feladatokon keresztül segítjük, hogy a kollégák még jobban megismerjék egymás erősségeit, és olyan kihívást jelentő feladatok elé állítjuk őket, amelyeket közösen tudnak csak megoldani. A közös problémamegoldás sikere intenzív pozitív élmény a résztvevők számára.A csapatfejlesztő tréningjeinknek van indoor (beltéri) és outdoor (szabadtéri) változata, de ezek lényegükben nem különböznek, mindkettő játékos feladatokat tartalmaz.

 

Kommunikáció:

A tiszta kommunikáció az egyik legfontosabb munkahelyi kompetencia, hiszen nem lehet nem kommunikálni. A képzésünk során a legfontosabb kommunikációs skillek elsajátítására fektetjük a hangsúlyt, például: én-közlés, asszertív kommunikáció, visszajelzés. A tréning következtében a dolgozók megismerik a visszajelző kultúra értékességét és fejlesztő hatását, amelyet beépíthetnek a szervezeti kultúrába. További fontos hangsúlyt fektetünk a játszmamentes kommunikáció megismerésére, ezért kommunikációs tréningjeink során a tranzakció analízis alapjait is átadjuk a résztvevőknek.

Időmenedzsment:

A hatékony időgazdálkodás nagy mértékben növeli a munkatársak teljesítményét. A tréning során olyan csoportos probléma megoldási helyzeteket teremtünk, melyben Ön és kollégái megtapasztalhatják  az időnyomás és a tiszta célok produktivitás növelő erejét. Azoknak a munkacsoportoknak ajánljuk, akik határidős projektekben dolgoznak vagy a munkatársak maguk osztják be az idejüket.Konfliktuskezelés:

A hatékony konfliktuskezelés felgyorsítja a problémamegoldásokat, mert azok kevesebb időt és energiát vesznek el a munkacsoporttól. Ha az alkalmazottak konfliktuskezelési készségei nőnek, kevesebbszer veszik igénybe a vezető segítséget az ilyen helyzetek rendezése során. Kevesebb lesz az elhúzódó vita, amelyek a csoportkohéziót rombolják. Tréningünket kifejezetten ajánljuk teamekben dolgozó szervezeteknek, ügyfélszolgálati és egyéb rendszeres stresszhelyzetekkel járó munkakörökben dolgozóknak.

Kríziskezelés és változásmenedzsment:

Krízis során a munkatársak nem tudják alkalmazni a már meglévő tudásaikat, készségeiket és beleragadnak az adott szituációba. Ezeket a kríziseket okozhatja valamilyen várható vagy váratlan változás, amire az egyén lélektanilag nincs felkészülve. Képzésünk során a résztvevők elsajátítják a krízisintervenció legfontosabb technikáit, vagyis megelőzzék, hogy krízisbe kerüljenek és leblokkoljanak. A tréning során a változás felgyorsítása és megfelelő mederben tartása érdekében egyéni és csoportos technikákat tanítunk a résztvevőknek.

Stresszkezelés:

A distressz káros következményei mindenkire hatással vannak. Ha munkatársaink megtanulják kezelni a distresszt, nem égnek ki, könnyeben lendülnek át a kritikus helyzeteken. Tréningünk során technikákat tanítunk az “itt és most”-ban megjelenő distressz kezelésére, és azt hogy, hogyan lehet utólag kezelni a stresszt. Képzésünkön a résztvevők megismerik az eustressz fogalmát és annak mozgosító, előrevivő hatását.

Vezetőképzés/ vezetői eredményesség fejlesztés:

 

Vezetői eredményességi tréningünk leendő vagy már vezetői pozicókban lévő munkatársaknak egyaránt ajánljuk, mert mindig van hová fejlődni.  Ezen a képzésen a résztvevők olyan tudásokkal gazdagodhatnak mint: a csoportdinamika alapjai, vezetési stílusok és a dinamikus vezetés, deleágálás. Olyan technikákkal gazdagítjuk a résztvevőket amelyek birtokában az adott szituációhoz tudják igazítani a vezetési stílusokat és képesség vállnak a csoportban való erőforrások kiaknázására. Azoknak ajánljuk akik szeretnék ha a megbeszélések hatékonyabbak lennének, a munkatársak képessé válnának az autonómabb működésre.

Rólunk mondták::

 

1, Nagyon örülök, hogy a sok célból, amit kitűztem magamnak sikerült egy konkrét dologra ráébreszteni, hogy mi az a következő lépés, amivel, a fejlődésemet segíteni tudom. Nagyon tetszik és kezdem megérteni, hogy miért van az, hogy nem mondotok véleményt, csak kérdeztek, amivel a megfelelő irányba visztek, hiszen a fejlődést saját magunkban kell elérnünk. Nagyon sok, különböző, de jó szándékú embert ismertem meg, és beleláthattam a gondolkodámódjukba. Így talán könnyebb lesz adott személyiségű emberekhez viszonyulnom. Sok emberhez más hozzáállás és kommunikáció szükséges, aminek összeolvasztásával egy „aranyközépút” hozható létre. Ennek gyakorlását célzom meg. Köszönöm szépen ezt a 2 napot, a figyelmeteket és a nonverbális kommunikációt, amellyel sokszor támogattátok és segítettétek az emberek gondolatinak továbbvitelét, illetve, hogy mindenkinek rá tudtatok világítani a problémáira, ha nem is mondtátok.

2, Ismét megtapasztaltam, hogy milyen sokféle ember és nézőpont létezik. Köszönöm a tükröt, ami felém tartottatok, és hogy kibontottatok egy „gubancot” magammal kapcsolatban. Örülök, hogy eljöttem erre a tréningre, és hogy megismerhettelek benneteket. Irigylem ezt a „pókerarcot” ahogyan kezelni tudtatok bennünket. Szeretnénk én is megtanulni így kérdezni és kommunikálni, ahogyan ti, természetesen folytatom tovább a tanulást és önmagam megismerését.

 

3, Mit tanultam?

- Sok szakmai stratégiát.

- Visszajelzést merjek kérni.

- Megerősítést kaptam sok mindenben.

- Elmerek mozdulni a célom irányába és most már tudom hogyan tegyem.

Örülök, hogy terveztétek ezt a tréninget Szegeden. Tetszett, hogy profi módon tudtátok a különböző szinten lévő vezetőket fejleszteni, hogy mindenki elérje/közelebb jusson a céljához. Végig izgalmas volt.

 

Áraink:

 

Minden esetben egyedi, személyre szabott árajánlatot készítünk. Kérdéseivel forduljon felénk bizalommal és munkatársaink készséggel segítenek.

Időpont egyeztetésért, kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás